Bli Medlem i Partille Taekwondo
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Partille Taekwon-Do Klubb
TRÄNING FÖR ALLA ÅLDRAR - GEMENSKAP - KVALITET - GLÄDJE - ENGAGEMANG

Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling

Länk till vår Handlingsplan mot mobbning, diskriminering och kränkande behandling finns på länken nedan.

 

Hållbar Förening » Handlingsplan konsekvenstrappa orosanmälan.pdf

High Five

En trygg och schysst idrott!

 

Idrott handlar om glädje och gemenskap. Både barn, ungdomar och föräldrar ska kunna lita på vår förening och veta att idrotten är trygg att delta i. Ingen ska känna sig mobbad eller utanför.

 

I vår förening har vi nyligen tagit fram en handlingsplan mot mobbning, kränkningar och diskriminering. I den står det vilka rutiner vi har för att förebygga, upptäcka och hantera diskriminering och kränkningar. T.ex. har vi tagit fram en åtgärdstrappa som handlar om hur vi i föreningen ska hantera och agera om en ledare, föräldrar eller barn har ett beteende som bidrar till mobbning, kränkningar eller diskriminering.

 

Under året kommer vi att på olika sätt informera om vårt arbete till både föräldrar, ledare, barn och ungdomar. Det här berör oss alla!

 

Som grund för det här arbetet ligger FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen, och ”idrotten vill” (idrottsrörelsens idéprogram). Som stöd i vårt arbete har RF – SISU Västra Götaland funnits.

 

Vårt mål är att alla ska agera schysst och bidra till ett positivt idrottsklimat. Alla kan göra skillnad, hjälp till du också!

 

Med vänlig hälsning

Magnus Berndtsson
Ordförande

Information Hållbar Förening

När Partille kommun skulle arbeta fram konceptet ”Hållbar förening” blev vi på Partille Taekwondo, och ytterligare några föreningar, kontaktade för att utarbeta konceptet.

Det har varit både intressant och givande att få samarbeta med både kommunen och övriga föreningar. Vi är glada och stolta över att vi fått vara en del av detta arbete och ser fram emot att fortsätta arbeta vidare med koncept och på så sätt utveckla vår verksamhet.

 För att arbeta med ”Hållbar förening” fokuserar föreningen på ett fokusområde i taget. Följande områden ingår: Värdegrund, Ledarskap, Trygghet, Delaktighet, Hälsa och Miljö.

 

Delaktighet

Under 2020 kommer vi att fokusera på området delaktighet. Detta kommer innebära att vi ser över hur vi arbetar med inkludering och jämställdhet.

 

Vill du läsa mer?

För att läsa mer om hållbar förening kan du läsa på kommunens hemsida: https://www.partille.se/uppleva--gora/foreningsliv/hallbar-forening/

 
Kontaktpersoner Partille Taekwon-Do
 

Christina Nordell

 
Martin Persson
 
 
Sponsorer
Samarbetspartners
Partille TaekwonDo
Sociala Sidor
Förbund
Stöd Partille TaekwonDo